Pelan Pelupusan Hutang

Pelan Pelupusan Hutang / Pelan Penggantian Pendapatan

Pelan Pelupusan hutang ni sesuai untuk mereka yang mempunyai banyak hutang dan tidak mempunyai simpanan yang banyak untuk masa depan. 

Pastikan Perlindungan yang diambil adalah secara menyeluruh.

Ingat ya, Simpanan KWSP adalah duit untuk persaraan kita apabila umur dah senja. Sebaiknya bukan digunakan untuk tujuan membayar hutang. Sebab apa? Tanya balik diri kita, adakah kita nak bekerja semula selepas pencen? atau nak bekerja selama lamanya?

Kuasa Beli Lawan Kuasa Pemegangan

KUASA BELI

Kuasa Beli adalah keupayaan kita untuk membeli harta perlu setaraf dengan keupayaan kita untuk memegang harta tersebut walau dalam keadaan apa sekali pun. Ketika Sihat, kita mempunyai kuasa Pemegangan dalam bentuk gaji untuk membayar komitmen bulanan.

KUASA PEMEGANGAN

Takaful akan bertindak sebagai kuasa pemegangan apabila berlaku salah satu antara tiga risiko yang berikut, iaitu kematian, Kecacatan Kekal, dan kesakitan kritikal.

Pelan Pelupusan hutang Ini membantu kita menyelesaikan hutang kita kepada bank. Apabila berlaku risiko kewangan seperti berikut:

Risiko di buang kerja / bisnes merosot, pada masa yang sama ditimpa musibah sakit kritikal
Risiko Kematian : Bagi mengelakkan waris waris kita terbeban dengan hutang yang ditingkalkan.
Risiko Kecacatan kekal, yang mana kita sudah tidak lagi mampu bekerja dan tidak mempunyai pendapatan seperti waktu sihat.
Risiko Sakit Kritikal, yang mana apa bila kita sakit segala hutang piutang kita yang belum habis bayar perlu diteruskan kepada pihak bank bagi mengelakkan harta/ aset yang kita kumpul bertahun tahun tidak hilang begitu sahaja.
Risiko Tua, apabila tidak lagi mampu untuk bekerja mencari pendapatan untuk melangsaikan hutang yang belum habis bayar.

No products in the cart.

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive latest news, updates, promotions, and special offers delivered directly to your inbox.
No, thanks
X